Căderea televizoarelor peste copii: 96% dintre aceste accidente sunt traumatisme craniene mortale

06 Oct 2015
Căderea televizoarelor peste copii: 96% dintre aceste accidente sunt traumatisme craniene mortale
Accidente la domiciliu ce au ca victime copii au loc zilnic şi, din păcate, sunt în creştere. Pe lângă traume, arsuri, înec, intoxicare, răni severe cu obiecte ascuţite, asfixiere, electrocutare, un nou tip de accidente este semnalat medici: ecranul televizorului căzut peste copil.

O echipă de medici americani au publicat concluziile a 29 de studii efectuate în 7 ţări având ca subiect accidentele provocate prin căderea televizoarelor. Ei au observat o creştere evidentă a acestui tip de accidente ce au ca victime copii.

În Statele Unite, în special, US Consumer Product Safety Commission (CPSC) a semnalat 19.200 de răni produse între 2008 şi 2010, faţă de 16.500 între 2006 şi 2008. De fapt, cum se ajunge la acest tip de accidente. Copilul între 1 şi 3 ani încearcă să basculeze ecranul sau mobilierul pe care e aşezat acesta ca pe o jucărie.

Aşa cum ştim ecranele sunt din ce în ce mai mari, nu sunt fixate pe perete şi, adesea, sunt poziţionate pe un mobilier instabil. Toate aceste elemente explică creşterea numărului acestui tip de accidente. Trei sferturi dintre accidentele legate de căderea ecranului peste copil se produc fără ca un adult să fie de faţă.

Traumatisme craniene mortale


Aceste căderi provoacă răni în special în zona capului şi a gâtului copilului. Din păcate, copiii sunt victime ale unor fracturi foarte grave, a hemoragiilor, uneori cu deces. 96% dintre accidentele provocate prin căderea televizorului peste copil sunt traumatisme craniene mortale.

Pentru a preveni acest fenomen îngrijorător, autorii studiului recomandă să se modifice design-ul televizoarelor şi, evident, o mai bună informare a adulţilor asupra pericolelor la care sunt expuşi copiii. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră