Transplant de cord la Târgu Mureş, în cadrul evenimentului “Zilele inimii”

02 Oct 2015
Transplant de cord la Târgu Mureş, în cadrul evenimentului “Zilele inimii”
 La Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant, echipa coordonată de dr. Horaţiu Suciu, şeful clinicii de chirurgie cardiovasculară, a efectuat un transplant de cord, marcând campania « Adoptă o inimă de copil » din cadrul « Zilele inimii ». Cordul transplantat a fost transplantat vineri de la un donator din Cluj-Napoca.

Evenimentul « Zilele inimii » patronat de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş este onorat prin prezenţa a 20 de reputaţi chirurgi din ţară şi străinătate.  

În cadrul acestui eveniment, profesorul doctor Radu Deac, vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, a subliniat importanţa derulării, a trei proiecte cu fonduri europene, cu impact major asupra stării de sănătate a populaţiei. Un proiect de angiografie, care are ca obiectiv dotarea cu aceste aparate a 17 centre medicale « pentru a ridica nivelul de performanţă şi a duce performanţa în diagnosticul şi tratamentul bolilor cardiovasculare către populaţie ». Al doilea proiect, derulat de UMF Târgu Mureş, este « Competitivitate pentru inima copiilor : cardiologie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică ».  Al treilea proiect « Dezvoltarea competenţelor în transplant » este destinat pregătirii a peste 1.000 de cadre medicale în transplantul de organe, ţesuturi şi celule stem. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră