Nekoze, aplicaţia care monitorizează poziţia spatelui în faţa calculatorului

01 Aug 2015
Nekoze, aplicaţia care monitorizează poziţia spatelui în faţa calculatorului
Creată în Japonia, aplicaţia Nekoze ne ajută să păstrăm o poziţie corectă a spatelui atunci când suntem în faţa calculatorului. Şi o face… gratuit!

Se ştie că stăm din ce în ce mai multe ore în faţa ecranelor fie la televizor, calculator, laptop, fie la tabletă. Şi mai ştim că, de cele mai multe ori, supunem coloana vertebrală la poziţii incorecte şi periculoase pentru sănătatea noastră. Aşa apar durerile cervicale, lombare, ale articulaţiilor, torticolisul, crampele… Postura incorectă, cel mai frecvent una înţepenită, de durată, poate provoca tasarea vertebrelor, afecţiuni ale sistemului osos, leziuni, uneori, ireversibile.

Miau

Pentru a proteja sănătatea, un dezvoltator web japonez a lansat aplicaţia Nekoze, în traducere spate drept, cu scopul de a ne obliga să adoptăm o poziţie corectă în faţa ecranului calculatorului. 


Aplicaţia (care deocamdată este disponibilă doar pe Mac) este gratuită şi teleîncărcabilă pe Apple Store, mai precizează TopSante. După ce a fost instalată şi adaptată, Nekoze supraveghează poziţia noastră via webcam-ul calculatorului. Şi, dacă, să spunem, ne aplecăm ceva mai mult din cauza oboselii sau pentru că nu mai vedem bine ceva pe ecran, se aude un „miau” pentru a ne avertiza că trebuie să revenim la o poziţie corectă.  
 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră