Arsuri de gradul doi și trei de la țigara electronică

05 Mar 2016 | scris de Magda Marincovici
Arsuri de gradul doi și trei de la țigara electronică

La sfârșitul lunii februarie anul acesta, când Marcus se afla la liceu, are loc o explozie. Soneria a sunat și m-am ridicat pentru a-mi lua vesta care era în spatele clasei. Am făcut cinci pași și scânteii au apărut în buzunarul meu, povestește Marcus la postul de informații american KDVR. Marcus avea în buzunar o țigară electronică care a explodat.

Leziuni, nervi afectați, circulația sângelui întreruptă

Piciorul stâng al lui Marcus are arsuri de gradul doi (superficiale, dar în profunzime) și de gradul trei (mai grave, cu leziuni extinse în profunzimea dermului, cu afectarea nervilor și circulația sângelui întreruptă în zona arsurii). Marcus are arsuri și pe mână.

El a fost transportat la centrul de chirurgie pentru arsuri mari din Colorado, din cadrul Swedish Medical Center.
Potrivit medicilor, Marcus are nevoie de două intervenții chirurgicale și îngrijiri medicale de durată.

În cursul ultimelor șase luni, am constatat o creștere a numărului pacienților arși, cu leziuni severe din cauza țigarilor electronice, avertizează doctorul Tanya Oswald la canalul KDVR. Cauza exactă a exploziei este necunoscută: experții vorbesc despre o supraîncâlzire.

Top sante care relatează acest accident amintește că, în Franța, în luna mai anul trecut, un tânăr de 21 de ani a suferit arsuri grave la mână, cu secționarea a două tendoane, tot de la explozia unei țigări electronice. Cauza: bateria.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră