Premieră medicală: Prelevare multiplă de organe - plămâni, rinichi, ficat - la Târgu Mureş

14 Iun 2016 | scris de Magda Marincovici
Premieră medicală: Prelevare multiplă de organe - plămâni, rinichi, ficat - la Târgu Mureş

Este a treia prelevare de plâmân reuşită, realizată în România, şi prima consemnată la SCJU Târgu Mureş.  La prelevarea de la SCJU Târgu Mureş au colaborat medici din Germania şi din România.  

După obținerea acordului pentru prelevare de plămâni, o echipă formată din trei medici de la Klinikum der Universität München, Germania a venit la Târgu Mureș pentru a preleva plămânii, Astfel, plămânii au ajuns la Klinikum der Universitat Munchen, rinichii, la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj Napoca, iar ficatul a fost trimis la Institutul Clinic Fundeni.

"Prelevarea s-a făcut la blocul operator din cadrul Clinicii Chirurgie II a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, iar echipele de prelevare au fost formate din medici și personal medical auxiliar din cadrul SCJU, Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca, Institutul Clinic Fundeni București, Klinikum der Universität München. O echipă formată din medici și asistente din cadrul secției clinice ATI a SCJU Târgu Mureș s-au ocupat de pregătirea și menținerea donatorului, o acțiune extrem de importantă realizată înaintea oricărei prelevări", precizează comunicatul SCJU Târgu Mureș.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră