Un test, efectuat la domiciliu, poate depista HIV in 15 minute

05 Mai 2015
Un test, efectuat la domiciliu, poate depista HIV in 15 minute
 Un autotest pentru depistarea HIV va fi disponibil in Franta, la sfarsitul lunii iunie, anunta Liberation si Europe 1. Kitul, produs de o societate franceza, a obtinut autorizatia CE si va fi pus pe piata in Franta.

Autotestul se compune dintr-un tampon dezinfectant, o compresa, un pansament, un ac mic si un test asemanator celui pentru sarcina. Pentru a-l folosi, trebuie dezinfectat varful degetului pentru a lua o picatura de sange, care va fi pusa pe test, care este scufundat intr-un lichid revelator.

Acest lichid reactioneaza la anticorpii produsi in caz de infectie cu HIV. Rezultatul este disponibil in 15 minute. Desi are rata de fiabilitate de 99% , acest test nu exclude verificarea clasica  prin analiza de sange, mai ales ca nu permite detectarea infectiilor cu HIV existente in organism de mai putin trei luni. De aceea, rezultatele pozitive trebuie reconfirmate.

Totusi, acest test reprezinta o modalitate de depistare rapida a acestui virus, urmata, in mod normal, de consultarea medicului in cel mai scurt timp pentru initierea tratamentului. Testul se vinde fara reteta si va costa intre 25 si 28 de euro. (M.M.)

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră