Metodă de a scăpa de ţigară: Recompensa financiară

02 Sep 2016 | scris de Magda Marincovici
Metodă de a scăpa de ţigară: Recompensa financiară


805 fumători din Eveţia, selectaţi între 2011 şi 2013, au fost recompensaţi cu scopul de a-i ajuta să abandoneze ţigara.

Concret. Participanţii la studiu au primit recompense financiare pentru fiecare săptămână de sevraj. Sumele cresc odată cu creşterea duratei de abstinenţă. Persoanele incluse în studiu au primit, la finalul primei săptămâni fără ţigări, 100 de franci elveţieni ( aproximativ 92 euro), iar după şase luni de abstinenţă, până la 1.500 de franci elveţieni (1.400 euro).

Participanţii au efectuat o serie de teste speciale pentru a se confirma faptul că în perioda respectivă chiar nu au fumat.

La finalul studiului şi a recompeselor acordate voluntarilor, s-a observat că un procent dublu de fumători au reuşit în lupta cu ţigara. Acestă metodă a mai fost experimentată şi în Statele Unite, prin două programe similare, implementate de CVS Caremark, publicate în New England Journal of Medecine.

De asemenea, în Franţa, Institutul Naţional al Cancerului propune stimulente femeilor însărcinate care acceptă să nu mai fumeze cel puţin în perioada sarcinii.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră