Un caz la 1,6 milioane: Tripleți identici, concepuți în mod natural

25 Iun 2016 | scris de Magda Marincovici
Un caz la 1,6 milioane: Tripleți identici, concepuți în mod natural

Un caz excepțional

În luna mai a acestui an, familia Fradel s-a mărit cu adevărat. Kimperly și, soțul ei, Gavin, au devenit fericiții părinți ai lui Grace, Stella și Emily, tripleți monozigot. Cele trei surioare au fost concepute în mod natural. Cele trei fetițe au rezultat dintr-un singur și unic ou, divizat în trei. Ele au împărțit aceeași placentă, situație în care se vorbește despre sarcină monocorială. 

Rezultatul? Gemene adevărate, identice în totalitate, cu mici, mici diferențe. Alunițele cu care au venit pe lume nu sunt situate chiar în același loc. Detalii care nu înseamnă neapărat că îi ajută pe cei din jur să le diferențieze. 

La finalul primelor opt săptămâni de sarcină, Kimberley a aflat vestea că va avea gemene. La prima ecografie, cea din primul trimestru, tânăra a descoperit că poartă trei copii în loc de unul. Era să cad de pe masa de examinare medicală, povestește Kimberley, la jurnalul de la Fox 8.

Totuși, pentru a le diferenția pe cele trei fetițe, Grace, Stella și Emily, părinții au vopsit unghiile de la picioarele bebelușilor în trei culori diferite. 

 

 

 

 

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră