SUA a supraestimat spitalizările pentru COVID-19, spune un studiu

18 Feb 2022
SUA a supraestimat spitalizările pentru COVID-19, spune un studiu

Statisticile din SUA au supraestimat probabil numărul de pacienți care au fost spitalizați pentru COVID-19, potrivit unui nou studiu publicat pe medRxiv.

La 60 de spitale din apropiere de Boston, Pittsburgh și Chicago, cercetătorii au revizuit datele unui eșantion aleatoriu de 1.123 de pacienți cu infecții confirmate cu coronavirus internați în perioada martie 2020 și august 2021. Aproximativ 1 din 4 pacienți „au fost internați de fapt pentru o altă problemă și nu ar fi trebuit să fie incluși” în calculele de analiză a datelor privind severitatea COVID-19, a spus dr. Shawn Murphy de la Spitalul General Massachusetts din Boston. 

Când ratele de infecție au fost scăzute în vara trecută, aproape jumătate dintre pacienți au fost spitalizați din alte motive, infecția cu SARS-CoV-2 fiind găsită întâmplător la testele obligatorii, spune studiul care nu a fost revizuit colegial. Cercetătorii au reușit să identifice în fișele pacienților indicatori care să arate dacă internările s-au datorat de fapt COVID-19, de exemplu dacă medicii au comandat teste de laborator legate de inflamație.

„Acest studiu evidențiază o slăbiciune importantă în raportarea COVID-19 care ar putea avea implicații asupra utilizării terapiei intensive, analiza costurilor, planificarea resurselor și cercetării” spun cercetătorii. Adăugarea indicatorilor identificați la software-ul de analiză a datelor „ar putea ajuta la atenuarea acestor probleme”.

Sursa: Reuters

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră