De trei săptămâni, o fată din SUA strănută aproape continuu

09 Oct 2015
De trei săptămâni, o fată din SUA strănută aproape continuu
Katelyn Thornley este o fată de 12 ani, din oraşul Angleton-Texas. Şi, până acum trei săptămâni, ea era o fată ca oricare, fără motive de a fi în vizorul multor canale de televizuiune americane. Povestea a început în urmă cu trei săptămâni, adică de când Katelyn strănută fără încetare, anunţa canalul Fox, la 5 octombrie. Interviul cu Katelyn redă calvarul prin care trece această fetiţă. „Mă întoarceam de la lecţia de clarinet şi, deodată, am început cu mici rafale, explică Katelyn la canalul american ABC.

Uneori, ea tuşeşte chiar de douăzeci de ori pe minut, timp de un sfert de oră, explică medicul fetiţei.

Katelyn nu poate merge la şcoală, nu are o viaţă normală. Nu poate mânca normal nu poate bea, povesteşte cu tristeţe mama fetei. Katelyn, care, la rândul ei, spune că, inclusiv, „în vise, ea strănută".

Pentru a pricepe ce se întâmplă cu fiica lor, părinţii lui Katelyn au consultat şase medici, care, rând pe rând, au eliminat alergiile şi virusurile ca potenţiale cauze ale cascadei de strănuturi chinuitoare.

Unui neurolog, citat de ABC, Katelyn i-a descris totul ca pe „o senzaţie bizară la nivelul nasului”. Neurologul crede că ar putea corespunde unui tic. Dar acest sindrom nu este chiar foarte rar, de regulă, fiind pus pe seama stresului. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră