Steriletul ar putea reduce cu o treime riscul de cancer uterin!

08 Noi 2017 | scris de Magda Marincovici
Steriletul ar putea reduce cu o treime riscul de cancer uterin! Galerie foto (2)

Riscul de cancer uterin ar putea fi redus cu o treime prin folosirea steriletului, susţine Victoria Cortessis, profesor de medicină clinică preventivă la Universitatea din California de Sud, potrivit unei informații difuzate de franceinfo.

Este şi concluzia unui studiu, la care prof. Cortessis este co-autor, publicat la 7 noiembrie în revista Obstetrics and Gynecology. Echipa de cercetători a analizat peste 1.200 de femei din mai multe ţări. Rezultatele indică faptul că femeile care au sterilet prezintă un risc de cancer uterin redus cu o treime, comparativ cu femeile care nu folosesc acest contraceptiv. 

Potrivit acestui studiu, acest soluţie de contracepţie este asociată cu o reacţie a sistemului imunitar care ajută la lupta contra infecţiilor responabile de cancer provocat de papilomavirusuri.

Totuşi, cercetătorii nu ştiu încă de ce acest dispozitiv intrauterin reduce în mod considerabil riscul de tumoră. În consecinţă, ei nu pot, deocamdată să recomande unui număr mai mare de femei să folosească steriletul. 

În lume, cancerul de col uterin este a treia formă de cancer la femei, din punct de vedere al frecvenţei, anunţă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

În 2012, 528.000 de femei au fost diagnosticate cu cancer uterin şi 226.000 au decedat din această cauză.

OMS prevede ca, până 2035, peste 756.000 de femei vor fi afectate de această boală, şi aproximativ 416.000 ar putea să-şi piardă viaţa. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră