Ce efecte are statul pe scaun perioade lungi de timp

09 Mai 2015
Ce efecte are statul pe scaun perioade lungi de timp
Mulți oameni petrec 7-8 ore pe zi la calculator, sau efectuează activităţi care presupun statul pe scaun ore în şir, scrie cbc.ca.

Indiferent de motivele pentru care stai mult pe scaun, mii de oameni vizitează anual spitalul cu simptome precum durerile de spate, inclusiv tinerii. Ceea ce puțini știu este că majoritatea acestor dureri au legătură cu presiunea la care este supus spatele nostru după zile de stat în fața computerului.

Atunci când stai pe scaun pentru lungi perioade de timp nu îți afectezi doar spatele, ci și postura, circulația sângelui, mușchii, nervii, ochii, creierului. Este poate una dintre cele mai mari probleme de sănătate pe care le avem, dar nimeni nu vorbește despre aceasta.

Journal of Physical Activity and Health scrie că incidența dizabilităților este mai mare de 1,52 ori cu fiecare oră pe care o petrecem sedentar, indiferent de cât timp petrecem activ.

O lucrare publicată anul acesta în Annals of Internal Medicine spune că sedentarismul pe timp îndelungat este asociat cu un procentaj mai mare cu 15-20% de deces din orice cauză (infart, cancer) și cu 90% risc crescut de diabet, în special de tipul II.

O altă analiză realizată pe baza a 41 de studii internaționale spune că timpul pe care o persoană îl petrece pe zi stând pe scaun este asociat cu un grad crescut de afecțiuni ale inimii, diabet, cancer, moarte, indiferent de câte exerciții face zilnic.

Alte efecte adverse asociate ale statului pe scaun:

Șolduri blocate
Mușchi abdominali moi
Minte încețoșată
Dureri de gât
Dureri de spate și umeri
Coloană vertebrală inflexibilă
Gât blocat
Circulație perfică proastă, mai ales la nivelul picioarelor
Obezitate în lipsa mișcării.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră