Donaţi sânge!: 1 din 3 români nu beneficiază de transfuzii de sânge când are nevoie

29 Iun 2016 | scris de Magda Marincovici
Donaţi sânge!: 1 din 3 români nu beneficiază de transfuzii de sânge când are nevoie
 
Programul Centrului de transfuzie sanguină al Ministerului Apărării Naționale este de luni până vineri, între 7,30 și 11,30, dar pot fi organizate și sesiuni mobile de donare de sânge (la sediul companiilor, la evenimente publice, etc.), se precizează într-un comunicat al spitalului. 
 

http://www.scumc.ro/campanii-de-educatie-pentru-sanatate/numai-%C3%AEmpreun%C4%83-putem-salva/

Anual, în România cererea este de aproximativ 500.000 de unităţi de sânge, Bucureştiul fiind cel mai mare consumator, cu un necesar, zilnic, de 1.000 de unităţi. 

"Dacă donatorii eligibili ar dona sânge periodic, de la patru până la șase ori pe an, necesarul unităților de sânge ar fi acoperit, iar problema insuficienței unităților de sânge ar fi de domeniul trecutului. 60% din populație va avea nevoie de sânge la un moment dat al vieții, cu toate că doar 2% din populație donează sânge", se precizează în comunicat. 

Transfuzia de sânge se realizează în cazul pierderii unei cantităţi mari de sânge. Pierderea de sânge poate avea loc în cazul unor accidente, fie rutiere, fie casnice. O altă posibilitate este o intervenţie chirurgicală majoră, precum îndepărtarea unor tumori. Bolile sunt al doilea mare motiv pentru care este nevoie de transfuzii de sânge. Anemia hemolitică sau trombocitopenia sunt doar unele dintre acestea. În cazul în care suferiţi de ulcer gastric activ, atunci ştiţi cât de importantă este transfuzia pentru viaţa voastră, se subliniază în acelaşi comunicat

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră