Spitalul ”Dr. Victor Gomoiu”: Sisteme performante pentru identificarea rapidă și precisă a sindroamelor epileptice la copii

30 Aug 2017 | scris de Magda Marincovici
Spitalul ”Dr. Victor Gomoiu”: Sisteme performante pentru identificarea rapidă și precisă a sindroamelor epileptice la copii

Două sisteme de monitorizare wireless pentru electroencefalogramă sunt în dotarea Spitalului Clinic de Copii ”Dr. Victor Gomoiu” din București, de care au beneficiat deja 800 de copii, pacienți ai secției de neurologie pediatrică a Spitalului, dar și ai secțiilor de neonatologie din alte spitale bucureștene. Datele colectate permit evaluarea pacienților suspecți de epilepsie. 

"Aparatura achiziționată în cadrul proiectului permite înregistrarea electroencefalogramelor (EEG) pe o perioadă mult mai lungă, astfel că datele colectate pot asigura o evaluare precisă a micilor pacienți suspecți de epilepsie. Datorită noii soluții tehnologice, timpul în care se poate face înregistrarea datelor a crescut de la două la 24 de ore. Este un pas important, dat fiind că în cazul sugarilor, de exemplu, monitorizările EEG de veghe (în timpul somnului) sunt esențiale pentru diagnosticarea epilepsiei la această vârstă", a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România, într-un comunicat.

Laboratorul  Spitalului ”Victor Gomiu” a fost dotat și cu un aparat digital de EEG în regim ambulatoriu (holter EEG), datorită căruia posibilitatea de diagnosticare a fost extinsă și pentru copiii care suportă cu dificultate mediul de spital.

Noile dotări, achiziționate prin proiectul "Epilepsia se poate vindeca!", au o contribuție decisivă în  identificarea mai rapidă și mai precisă a formei de epilepsie de care suferă un copil.

Raluca Teleanu, membru fondator al Asociației Neurocare, subliniază că: ”Particularitățile epilepsiei și ale vârstei pacientului sunt dificultățile pe care le întâmpinăm în demersurile noastre pentru stabilirea unui diagnostic și în managementul corect și eficient al fiecărui caz în parte. Tehnologia de înaltă performanță la care avem acum acces ne permite obținerea unor rezultate corecte, care ne ajută să luăm deciziile potrivite în beneficiul pacientului".

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră