Spitalul de Arşi: S-a răzuit până la cărămidă şi s-a făcut făcut totul de la început în Secţia de terapie intensivă

06 Mar 2017 | scris de Magda Marincovici
Spitalul de Arşi: S-a răzuit până la cărămidă şi s-a făcut făcut totul de la început în Secţia de terapie intensivă

La Spitalul de Arşi din Bucureşti a fost redeschisă Secţia de terapie intensivă, surse din spital afimând că „s-a scos maximum din ceea ce se putea scoate în acea locaţie”.

"S-a scos maximum din ceea ce se putea scoate în acea locaţie. S-a răzuit până la cărămidă şi şi s-a făcut totul de la început. Cinci saloane, fiecare cu un pat , geamuri fixe, uşi glisante cu dispenser de dezinfectant la intrarea şi ieşirea din salon, sisteme de purificare şi filtrare a apei şi a aerului, staţie centrală de monitorizare a fiecărui salon. aparatură nouă, mobilier nou, ne-au precizat surse din Spitalul de Arşi din Bucureşti. 

În prezent, în Secţia de terapie intensivă a Spitalului de Arşi sunt patru medici şi câte 2 asistente pe tură pentru 5 pacienţi. Suntem într-o situaţie rezonabilă din punctul de vedere al personalului medical, susţin surse din spital. 

Secția de terapie intensivă a fost închisă anul trecut în luna iulie, Primăria Sectorului 1 pătind pentru lucrările de reabilitare aproximativ 250.000 de euro, sumă la care se adăugă și costul aparaturii. Surse din Spitalul de Arşi ne-au mai precizat că pete 80%-90% dintre pacienţii critici sunt salvaţi în această unitate medicală. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră