Scandalul Volkswagen: 60 de decese premature în Statele Unite

29 Oct 2015
Scandalul Volkswagen: 60 de decese premature în Statele Unite
Repercusiunile scandalului Volkswagen se extind din domeniul economic în cel al sănătăţii. Un studiu realizat de Massachussetts Institute Of Technology (MIT) din Statele Unite estimează la 60 numărul deceselor premature provocate în mod direct de cele 482.000 de vehicule diesel marca germană vândută peste Ocean, scrie destinationsante.com.

De la începutul lunii septembrie, agenţia de mediu americană a descoperit că aproximativ 500.000 de vehicule vândute după 2008 aveau un sistem care limita emisiile de gaze poluante. Cercetătorii americani s-au interesat de consecinţele emisiilor de particule fine asupra sănătăţii. Ei au ajuns la concluzia că 60 de decese pot fi atribuite acestei înşelătorii a companiei producătoare.

Cercetătorii subliniază că este vorba de decese premature.

De altfel, dacă producătorul va retrage în totalitate automobilele „trucate” până la sfârşitul anului 2016, numărul vieţelor salvate ar putea fi stabilit la 130.

Dar nu este totul! Pentru cercetătorii de la MIT, excesul de emisii de poluanţi ar putea fi la originea a 31 de cazuri de bronşite cronice, 34 de spitalizări din cauza unor tulburări respiratorii şi/sau cardiovasculare severe. Fără a se uita concediile medicale. Factura de plată ar putea să ajungă la 450 de milioane de dolari pentru Statele Unite, echivalentul cheltuielilor legate de sănătate şi sociale.


 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră