Spitalele din Iași: Intervenții chirurgicale amânate, pentru că nu au suficient sânge

25 Iun 2016 | scris de Magda Marincovici
Spitalele din Iași: Intervenții chirurgicale amânate, pentru că nu au  suficient sânge

CRTS avertizează că, în ultimele zile, a scăzut la jumătate numărul donatorilor de sânge. 

Elena B., o pacientă a Clinicii de Ortopedie de la Spitalul „Sfântul Spiridon“, a aşteptat cinci zile cantitatea de sânge necesară pentru o intervenţie chirurgicală. Din lipsa acestuia, pacienta a fost reprogramată de două ori pentru sala de operaţie, medicul curant explicându-i că operaţia este de amploare şi nu poate intra în sală fără o anumită cantitate de sânge.

Din acest motiv, rudele şi cunoscuţii pacientei din Botoşani s-au solidarizat şi au donat sânge acolo, produsul fiind apoi transferat la Iaşi pentru realizarea intervenţiei. „Problemele determinate de lipsa de sânge sunt aceleaşi ca întotdeauna. Criza nu este acum mai puternică, însă având în vedere că urgenţele au prioritate în astfel de cazuri, intervenţiile care pot fi temporizate sunt reprogramate până când medicul primeşte câte unităţi a cerut“, spune profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon“, citat de Ziarul de Iași. 

Și Institutul Clinic Fundeni a făcut un apel la donarea de sânge pentru a asigura necesarul pacienților internați la terapie intensivă și pacienților transplantați.  

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră