Rujeola: În ultima săptămână, 129 de noi cazuri

15 Sep 2017 | scris de Magda Marincovici
Rujeola: În ultima săptămână, 129 de noi cazuri

De la începutul epidemiei de rujeolă (septembrie 2016) și până în prezent, numărul total al cazurilor de rujeolă a ajuns la  9.233, în ultima săptămână înregistrându-se 129 de noi cazuri, transmite, vineri, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

De asemenea, potrivit INSP, de la începutul epidemiei și până în prezent, au fost înregistrate și 34 de decese cauzate de rujeolă: nouă în județul Timiș, șase în Arad, șapte în Dolj, trei — Caraș Severin, câte unul — în Bihor, Cluj, Călărași, Neamț, Satu Mare, Vaslui, Galați, Mureș și București.
Cele mai multe cazuri de rujeolă au fost înregistrate în județele  Timiș— 1.228 , Caraș Sevein - 1.111 în Caraș-Severin, Arad - 1.014.

INSP avertizează că din patru persoane care fac rujeolă (pojar), una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală. Cea mai bună metodă de prevenire a acestei boli infecțioase care poate evolua cu complicații grave este vaccinarea.  În țara noastră, 9 din 10 părinți își vaccinează copiii, precizează INSP.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră