Rujeolă din România a ajuns în Ungaria!

10 Mar 2017 | scris de Magda Marincovici
Rujeolă din România a ajuns în Ungaria!

În oraşul  Mako,din Ungaria, aflat la 120 de kilometri de Timişoara, mai mulţi angajaţi ai spitalului din localitate s-au îmbolnăvit de rujeolă. Conducerea m  spitlului a declarat carantină, accesul vizitatorilor fiind interzis şi toate internările, sistate. 
Directorul spitalului spune că virusul ar putea proveni de la un cetăţean român,  internat în spitalul dinlocalitatea Mako. "Dupa parerea specialistilor in boli infectioase, virusul a fost introdus in spital de cineva. Putem intui ca din Romania, dupa perioada de incubatie de 10 zile, ca am avut un pacient roman pe sectia Ungente"., a spus dirctorul spitalului. 

Probele de sânge ale pacientului român au confirmat această suspiciune.

Potrivit Institutului Naţional pentru Sănătate Publică, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, până la data de 10.03.2017, este 3.446, din care 17 decese. Majoritatea cazurilor de rujeolă sunt înregistrate în judeţe din vestul ţării. Epidemia de rujeolă este consecinţa directă a scăderii procentului persoanelor vaccinate. 

Ministrul Sănătăţii a subliniat  că vaccinul anti-rujeolă nu a lipsit, dimpotrivă el a existat în stoc, făcând apel la părinţi să-şi vaccineze copiii. 
De asemenea, ministrul Florian Bodog a anunţat că au intrat 153.800 de doze de vaccin tetravalent, iar la sfârşitul lunii martie, va ajunge şi vaccinul hexavalent.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră