Actorul Robin Williams suferea de o boală neurodegenerativă

04 Noi 2015
Actorul Robin Williams suferea de o boală neurodegenerativă
 Într-un interviu publicat în revista People, soția actorului american Robin Williams, care s-a sinucis în august 2014, spune că soțul ei suferea de demență cu corpi Lewy, o boală neurodegenerativă. Nu știam. El nu știa, precizează Susan Williams, citată de Franceinfotv. Diagnosticul a fost stabilit după autopsie.

Când Robin Williams și-a pus capăt zilelor prin spânzurare la domiciliul din Tiburon, în nordul San Francisco, la 11 august 2014, soția lui a afirmat că actorul suferea de o gravă depresie și de un început de maladia Parkinson.

Depresia nu este decât unul din cele 50 de simptome ale acestei boli și nu unul dintre cele mai importante, povestește Susan Williams.

Demența cu corpi Lewy (DLB) este a doua boală neurodegenerativă ca frecvență, după maladia Alzheimer, dar adesea subdiagnosticată. Ea este asociată cu fluctuații ale stării mentale, halucinații și tulburări de funcții motrice. Cu puțin timp înaintea morții, Robin Williams suferea crize de anxietate, delir paranoic și de alte probleme, precizează soția lui.

Am trăit acest an încercând să aflu ce l-a ucis pe Robin. Unul dintre doctori mi-a spus: Robin era foarte conștient că el își pierde sufletul și că pentru asta nu mai poate face nimic, mai spune Susan Williams. 

Susan Williams speră să poată folosi ceea ce a aflat despre această boală cu scopul de a ajuta alte persoane afectate de DLB.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră