Riscul apariției unei ”generații pierdute”

22 Oct 2020
Riscul apariției unei ”generații pierdute”

Un grup de experți ce oferă guvernului britanic consultanță în domeniul combaterii pandemiei de Covid-19 a avertizat în mod repetat, dar fără să fie luat foarte în serios la nivel oficial, că tinerii și copiii de acum pot deveni o “generație pierdută”, deoarece riscă să sufere într-o măsură “catastrofală” de “pagubele colaterale” ale crizei, arată o investigație The Guardian.

Aceeași publicație britanică a publicat, miercuri, o a doua investigație ce prezintă, în cifre, impactul pe care pandemia l-a avut asupra sănătății copiilor și tinerilor, raportând creșteri de la consumul de somnifere pentru copii la tratamentele pentru tulburări de alimentație.

Informațiile culese de The Guardian sunt valabile pentru Marea Britanie, dar au relevanță internațională prin faptul că rareori apar astfel de raportări agregate, care să arate impactul efectiv, direct și indirect al crizei Covid-19 asupra unor grupuri largi de elevi și tineri.

The Guardian a scris, într-o primă anchetă, că unii membri ai Grupului de consilieri științifici pentru situații de urgență (SAGE), organism ce comunică direct cu executivul britanic, i-au avertizat “de câteva ori” pe miniștri în legătură cu riscurile pe care le întâmpină copiii și tinerii (persoanele cu vârste între 7 și 24 de ani). Aceștia au suferit cel mai puțin, între diversele grupe de vârstă, din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, dar riscă să fie loviți “catastrofal” de “pagubele colaterale” ale crizei.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră