Mărirea frevenţei raporturilor sexuale nu aduce fericirea în cuplu

27 Iun 2015
Mărirea frevenţei raporturilor sexuale nu aduce fericirea în cuplu
 Mărirea frecvenţei raporturilor sexuale nu este neapărat o reţetă sigură a fericirii în cuplu, susţine un studiu realizat în SUA şi publict în ultimul număr al Journal of Economic Behavior and Organisation. Pentru a demonstaţie, cercetătorii de la Carnegie Mellong au realizat o anchetă în care a inclus 64 de cupluri heterosexuale, căsătorite din Pittsburgh. Cuplurile au fost împărţite în două grupe. Primul grup a trebuit să-şi dubleze frecvenţa relaţiilor sexuale, în timp ce al doilea grup nu şi-a modificat ritmul obişnuit.

Rezultatul : majoritatea cuplurilor din primul grup au declarat că nu se simt mai fericiţi, dimpotrivă o parte s-au plâns de calitatea slabă a raporturilor sexuale şi chiar de scăderea tonusului şi entuziasmului.

George Loewenstein, profesor de economie şi psihologie la Carnegie Mellon, autor al studiului, subliniază că, dacă sunt comandate şi impuse şi nu sunt urmarea unei dorinţe din partea ambilor parteneri, raporturile sexuale sunt mai puţin plăcute. În concluzie, ca în majoritatea acţiunilor serioase, şi în relaţiile sexuale, nu cantitatea, ci calitatea este cheia succesului şi împlinirii.  

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră