Prof. dr. Nicolae Hâncu: Anual, alimentația face mai multe decese decât alcoolul și fumatul

15 Aug 2016 | scris de Magda Marincovici
Prof. dr. Nicolae Hâncu: Anual, alimentația face mai multe decese decât alcoolul și fumatul

Prof. dr. Nicolae Hâncu, unul dintre cei mai renumiţi specialişti în diabet zaharat, nutriţie, obezitate şi dislipidemii, consideră că  “nu există alimente bune şi rele. Există alimente prietenoase, mai puţin priese şi alimente duşmănoase. De exemplu, să mănânci 4-5 ouă pe săptămână transformă oul într-un aliment extrem de prietenos, dar dacă mănânci 10 ouă pe zi ca să îţi creşti masa musculară, otenoaul devine neprietenos”.  

În acest articol, prof. Hâncu subliniază importanța unui stil de viață echilibrat.î pentru sânătatea noastră. O componenetă a stilului de viață este somnul. În opinia profesorului Hâncu,  “somnul are o influenţă extraordinară asupra comportamentului şi greutăţii noastre. Ar trebui să dormim între 7 şi cel mult 9 ore pe noapte, din care o oră să fie înainte de miezul nopţii. Dacă nu se doarme noaptea, totul lucrează împotriva sănătăţii. Nici prea mult somn, 10-12 ore cum obişnuiesc marii somnoroşi, nu face bine”. În repetate rânduri, prof. Hâncu a vorbit despre epidemia de diabet și obezitate, cu explicații tot  în stilul de viață. 

Înainte dacă vroiai să urci la Babele din Bucegi urcai cu picioarele, iar acum urci cu maşina sau cu telefericul. Stilul de mâncare s-a schimbat în totalitate, există sedentarism, fumat, alcool”, remarcă prof. dr. Nicolae Hâncu. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră