Alertă mondială: Un produs de slăbit care poate ucide!

05 Mai 2015
Alertă mondială: Un produs de slăbit care poate ucide!
 Interpol a lansat o alerta mondiala contra 2,4-dinitrofenol (DNP), un produs frecvent din regimul culturistilor si care este la originea unui deces inregistrat in Regatul Unit si a unor grave probleme in cazul unui francez, scrie l’Express.  

DNP se vinde, in mod curent, sub forma de pudra galbena  si capsule, dar si sub forma de crema. Riscurile legate de folosirea acestei substante sunt amplificate in conditiile in care producerea se face ilegal, potrivit Interpol.

DNP este produs in laboratoare clandestine, care nu respecta nici o regula in privinta igienei, expunand consumatorii la un risc major legat de supradozele folosite, subliniaza Interpol.

Sa nu uitam ca DNP se afla si in compozitia unor explozive. In anii 1930, DNP era folosit pentru stimularea metabolismului si scaderea in greutate, dar a fost retras de la vanzare, dupa ce s-a stabilit ca a provocat mai multe decese.

Interpol a emis ceea ce se numeste notita portocalie pe acest subiect pentru alertarea politiei, organismelor publice si a organismelor internationale. Alerta a fost difuzata in 190 de tari, membre Interpol. (M.M.)

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră