Pro și anti-homeopatie

04 Oct 2017 | scris de Magda Marincovici
Pro și anti-homeopatie

Cercetătorii europeni insistă asupra absenței unei dovezi solide și reproductibile în privința eficienței homeopatiei. 

Concluziile ultimului raport al EASAC (Consiliul științific al Academiilor de Științe Europene), publicat la data de 20 septembrie anul, acesta reaprinde conflictul dintre pro și anti-homeopatie, transmite 20minutes.fr.  

Experții europenii susțin  pe de o parte că lipsește o dovadă solidă privitor la eficiența produselor homeopatice, iar pe de altă parte își exprimă teama referitoare la nocivitatatea acestora.

Cercetătorii subliniază că folosirea acestei terapii întârzie consultarea medicului sau folosirea unui tratament adaptat bolii pacientului. Ei pun accentul mai ales pe ”absența probei solide și reproductibile în privința eficienței” homeopatiei.

Membrii consiliului insistă și asupra necesității de a lăsa bolnavul să-și aleagă tratamentul. Dar ei subliniază, în același timp, că este esențial ca bolnavul să fie în mod corect informat.

Or, potrivit comunicatului EASAC, publicat săptămâna trecută, analiza datelor disponibile arată că de fiecare dată când homeopatia este catalogată ca eficientă, această eficiență ”poate să fie explicată prin efectul placebo (...)”. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră