Lipsa somnului l-a răpus pe Prince?

26 Apr 2016 | scris de Magda Marincovici
Lipsa somnului l-a răpus pe Prince?

Întrebată de site-ul Allodocteurs.fr. Isabelle Arnulf, neurolog, specialist în somn, citată de franceinfotv, explică faptul că "şase zile complete, fără de nesomn nu pot să aducă moartea". Specialistul precizează că, dacă Prince nu a dormit timp de 154 de ore, el ar fi trebuit să ia amfetamine sau să facă sport în mod continuu. A fi treaz fără medicamente timp de şase zile, este imposibil", insistă dr. Arnulf. 

Record

În cazul omului, lipsa de somn nu este o cauză de deces, evident, dacă nu se ajunge în cazuri extreme, când o persoană nu a dormit zeci de zile. Recordul în acest sens este deţinut de Randy Gardner, un student în vârstă de 17 ani, care nu a dormit 11 zile şi 11 nopţi. "În afară de oboseală, apar stări de delir sau halucinaţii, spun specialiştii. Comparativ cu animalele, corpul omului recuperează foarte rapid, datorită episoadelor scurte de somn, câteva minute fiind suficiente, subliniază neurologul Arnulf, care adaugat că, probabil, Prince nu a fost lipisit total de somn în cele 154 de zile. 

Consecinţe

Lipsa somnului este asociată cu pierderea reflexelor, tulburări de vedere, conduită periculoasă, tulburări de judecată, comportament indecis, halucinaţii. Persoanele private de somn resimt o stare puternică de foame şi o nevoie foarte mare de a mânca alimente dulci. În plus, metabolismul acestor persoane se adaptează şi stochează calorii. În schimb, dar sistemul lor imun se degradează treptat. 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră