Primul website despre cancerul de sân: Informaţii oferite de oncologi, anatomopatologi, chirurgi, psihologi

25 Oct 2017 | scris de Magda Marincovici
Primul website despre cancerul de sân: Informaţii oferite de oncologi, anatomopatologi, chirurgi, psihologi

Pacientele, dar şi femeile sănătoase, care doresc să afle mai multe privitor la cancerul de sân – prevenire, diagnosticare, tratament, dar şi ce înseamnă viaţa cu această boală - au la dispoziţie platforma educațională www.canceruldesan.ro, primul website care oferă informaţii corecte şi detaliate despre această boală. 

Această iniţiativă este de două ori remarcabilă: răspunde unei cereri de informare cu privire la cancerul de sân, o boală care în ţara noastră omoară o femeie la fiecare trei ore; oferă informaţie de calitate, din surse credibile, de la experţi în domeniu (oncologi, anatomopatologi, chirurgi oncologi, psihologi). În cadrul acestei platforme, cititorii pot găsi peste 70 de articole despre cancerul de sân, recomandate de Societatea Română de Radioterapie și Oncologie Medicală, Romanian Breast Cancer Group precum și de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România. Articolele îmbină cunoștințe medicale complexe, cu explicații și abordări prietenoase, ușor de înțeles și apropiate de cititor.
Ceea ce este foarte important, mai ales, că, aşa cum subliniază dr. Dragoş Median, din cadrul compartimentului oncologie-ginecologie de la Spitalul Clinic Filantropia, ”în ultimii ani s-au făcut progrese enorme în ceea ce privește managementul cancerului de sân, iar acum majoritatea femeilor supravieţuiesc acestui diagnostic, dacă boala este descoperită în stadiu incipient”. 

Dr. Dragoş Median respinge total autodiagnosticarea şi susţine informarea constantă pentru a înţelege în profunzime şi cât mai corect această boală 

Potrivit dr. Median, educarea în privinţa preveniţiei  şi un program naţional de screening pentru cancerul de sân ar putea salva multe multe vieţi. 

Cezar Irimia, preşedintele Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, observa la lansarea platformei faptul că, pe lângă informaţiile medicale, aici pot fi găsite şi date privitoare la asociaţii de pacienţi grupuri de suport, la campanii de informare şi diganosticare precoce a acestei boli, toate menite să amelioreze povara pacientei, dar şi a familiei acesteia. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră