Primul transplant după 10 ani, la Spitalul Universitar din București

16 Noi 2018 | scris de M.C.
Primul transplant după 10 ani, la Spitalul Universitar din București

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) a reluat activitatea de transplant, după o întrerupere de 10 ani, cu un transplant medular, potrivit paginii de Facebook a unităţii medicale.

"După o întrerupere de peste 10 ani se reia activitatea de transplant în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Astăzi, suntem mândri că am realizat primul transplant medular. Această activitate nu putea fi realizată fără aportul Asociaţiei "Dăruieşte Viaţă", care a sprijinit spitalul în amenajarea spaţiului destinat transplantului medular, Agenţiei Naţionale de Transplant şi Ministerului Sănătăţii pentru autorizare şi implicare, CNAS şi CASMB pentru includerea în Programul de Transplant şi finanţarea acestuia şi, nu în ultimul rând, echipei medicale din Secţia Clinică Hematologie şi Transplant aflată sub coordonarea doamnei profesor universitar doctor Ana Maria Vlădăreanu şi a domnului conferenţiar universitar Horia Bumbea", se arată în mesajul postat.

Potrivit sursei citate, în continuare, SUUB îşi propune să acrediteze Banca de Organe şi Ţesuturi şi să îşi organizeze şi acrediteze transplantul de cornee şi os.

 /p>

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră