Premieră: Femeile la menopauză precoce pot avea copii cu ajutorul unei noi proceduri

03 Mar 2017 | scris de Magda Marincovici
Premieră: Femeile la menopauză precoce pot avea copii cu ajutorul unei noi proceduri

În premieră, în ţara noastră, se realizează o nouă procedură  care oferă o şansă femeilor de vârstă reproductivă care se confruntă cu diagnosticul de infertilitate. Noua procedură se adresează în special femeilor între 30 şi 40 de ani care sunt diagnosticate cu insuficienţă ovariană (rezervă ovariană scăzută), au probleme ale endometrului şi menopauză preococe.

În prezent, menopauza precoce este din ce în ce mai frecventă la femei de vârstă reproductivă, în principal din cauza stresului, dar şi a moştenirii genetice. Noua procedură, realizată într-o clinică privată din Bucureşti, numită Platelet Rich Plasma – PRP , constă în extragerea anumitor celule din sânge, prelucrarea acestora şi injectarea apoi  fie în ovare, care încep să producă material genetic, fie în endometru, care se poate îngroşa suficient astfel încât să poată permite implantarea embrionului.

Aceeaşi procedură se mai foloseşte şi pentru întinerirea epidermei. Dar de această dată, ea este folosită în premieră în cazul femeilor la menopauză precoce pentru a reuşi să rămână însărcinate. 

Această procedură nu este valabilă în cazul femeilor cu anumite patologii în urma cărora s-a procedat la extirparea parţială sau totală a aparatului reproducător. 

La ora actuală, în Europa, această procedură se mai realizează în Grecia, Spania şi Marea Britanie. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră