S-a inventat pilula digitală care supraveghează tratamentul şi informează medicul

17 Oct 2015
S-a inventat pilula digitală care supraveghează tratamentul şi informează medicul
O societate din SUA vrea să comerecializeze pilule care înregistrează date despre pacienţi cu scopul de a-i supraveghea asurpa modului în care aceştia  respectă tratamentul. Pilula digitală va transmite datele medicului în timp real.

Pilule digitale, prescrise pe reţetă


Food and Drug Administration (FDA) din SUA este pe punctul de a accepta examinarea acestui nou produs propus de societatea Proteus, în vederea unei eventuale omologări, anunţă site-ul The Verge.

În această pilulă, pe lângă medicament, se află o celulă minusculă, compusă din cupru, silicon şi magneziu. Acest aliaj, sub acţiunea acizilor gastrici, declanşează un mecanism care, înainte de a se dizolva, emite semnale electrice. Acestea ajung la un plasture special, plasat în zona buricului. De aici, datele ajung la smarthfonul pacientului şi de aici sunt expediate pe contacte înregistrate la destinatari: medicul curant, medicul specialist, farmacist şi, de ce nu, la societatea de asigurări de sănătate.

Acest produs are ca scop responsabilizarea pacientului în vederea respectării tratamentului prescris, de a face economii substanţiale în domeniul sănătăţii. Dar responsabilizarea în acest mod a pacientului poate fi interpretată şi ca o limitare a libertăţii acestuia asupra medicaţiei.

Ideea acestui produs a apărut ca urmare a unui procent de aproximativ 20% dintre pacienţi care nu respectă tratamentul prescris, dar şi a faptului că mulţi pacienţi nu ingerează medicamentele conform reţetei medicale.  

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră