Persoanele cu talia mare riscă să sufere de anxietate

08 Mar 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Persoanele cu talia mare riscă să sufere de anxietate

Excesul de greutate poate duce la numeroase probleme de sănătate, cum ar fi o tensiune arterială crescută și boli cardiace. Un nou studiu arată că persoanele cu o talie mai mare prezintă un risc crescut  de a suferi de anxietate, relatează independent.co.uk

Cercetătorii de la Universitatea peruană de Ştiinţe Aplicate, Universitatea Naţională Piura, Grupul de colaborare pentru cercetare clinică în America Latină și Universitatea din Chile au decis să analizeze corelația dintre raportul talie-înălțime și anxietatea la femeile de vârstă mijlocie.

Echipa a evaluat datele colectate de la 5.580 femei din 11 țări din America Latină, cu vârste cuprinse între 40 și 59 de ani. Raportul dintre talie și înălțimea femeilor a fost calculat în conformitate cu standardele prezentate de Organizația Mondială a Sănătății.

Prevalența anxietății a fost înregistrată utilizând Scala de anxietate și depresie Goldberg. 57,9% dintre femei erau în postmenopauză, în timp ce 61,3% dintre femei sufereau de anxietate.

Societatea Americană de Menopauză (NAMS) arată că o femeie este, de obicei, considerată obeză dacă lungimea taliei este mai mare de jumătate din înalţimea ei.

Cercetătorii au ajuns la concluzia ca femeile clasate la nivelul de mijloc şi superior al raportului talie-înălţime prezintă un risc mai mare de a suferi de anxietate.

Femeile clasate în treimea superioară a raportului talie-înălțime au fost mult mai susceptibile de a prezenta semne vizibile de anxietate în comparație cu cele situate în celelalte două treimi. Potrivit NAMS, acest studiu este primul care investighează în mod serios legătura dintre raportul talie-înălțime și anxietate.

"Schimbările hormonale pot fi implicate în dezvoltarea atât a anxietății, cât și a obezității abdominale datorită rolului lor în creier, precum și în distribuția grăsimii ", a declarat Dr. JoAnn Pinkerton, director executiv al NAMS.

Acest studiu oferă informaţii valoroase pentru furnizorii de asistenţă medicală în tratarea femeilor de vârstă mijlocie, deoarece raportul talie-înălţime ar putea fi un marker bun pentru evaluarea anxietăţii.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră