Persoanele, care locuiesc în apropierea unui aeroport, expuse riscului de hipertensiune!

15 Iun 2017 | scris de Magda Marincovici
Persoanele, care locuiesc în apropierea unui aeroport, expuse riscului de hipertensiune!

Persoanele care locuiesc în apropierea unui aeroport resimt disconfortul: zgomotul este omniprezent și induce o state de oboseală și iritare. În plus, mai nou, este responsabil de apariția hipertensiunii arteriale, potrivit unui studiu al Universității Claude-Bernard din Lyon și Institutul francez pentru științele și tehnologiile de transport (IFSTTAR), transmite site-ul pourquoidocteur.  

Rezultatele, publicate în revista BMJ , indică faptul că fiecare creștere de câte 10 decibeli în timpul nopții, riscul de hipertensiunii ajunge la 34% , dar numai în cazul bărbaților. 

Accident vascular cerebral și infarct
Pe de altă parte, un studiu similar, realizat în apropierea aeroportului din Atena, oferă rezultate și mai alarmant: creșterea riscului de hipertensiune ajunge la aproximativ 70%. Or, hipertensiunea arterială este un factor de risc pentru boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și infarct, în special în cazul persoanelor în vârstă.

Un studiu american, publicat în 2013, preciza o creștere similară cu 10 decibeli mărește numărul spitalizărilor pentru boli cardiovasculare cu 3,5%. În cazul persoanelor în vârstă care locuiesc în apropierea unui aeroport, 2,3% dintre spitalizări erau puse pe seama efectelor zgomotului.  

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră