British Journal of Science:
Paracetamolul nu te scapa de durerile de spate sau de cele cauzate de artrita!

01 Apr 2015
British Journal of Science: <br />Paracetamolul nu te scapa de durerile de spate sau de cele cauzate de artrita!
Un studiu efectuat de o echipa australiana de cercetatori a ajuns la concluzia ca in cazul in care suferi de dureri de spate sau cauzete de artitra, paracetamolul nu este cu siguranta solutia de a scapa de ele!

Echipa de la The George Institute for Global Health de la Universitatea din Sydney a analizat rezultatele a 13 studii aleatorii ale efectului produs de paracetamol asupra scaderii intensitatii durerii, al reducerii dizabilitatilor si al imbunatatirii calitatii vietii pacientului caruia ii este administrat, comparand efectele produse cu cel indus de placebo.

In rezolvarea clinica a cazurilor de dureri de spate si sau al celor cauzate de osteo-artitre, cele mai comune forme ale artitrelor, in orice linie de tratament se recomanda primordial administrarea de paracetamol.

Rezultatul studiului publicat in British Journal of Science indica faptul ca paracetamolul administrat pacientilor care sufera de osteoartrita are "un mic beneficiu, dar in niciun caz unul clinic".
De asemenea, s-a putut concluziona ca medicamentul este total ineficace in cazul durerilor de spate si ca are totusi un mic efect, nesemnificativ, asupra pacientilor care sufera de osteoartrita a soldului sau a genunchiului

S-a demonstrat ca paracetamolul utilizat in osteoartrite produce rezultate anormale ale testelor aplicate asupra functionalitatii ficatului, de patru ori mai mari decat in cazul tratamentului de tip placebo.

Raportul concluzioneaza ca: "Paracetamolul este ineficace in tratamentul durerilor de spare si furnizeaza un beneficiu minor pe termen scurt pacientilor care sufera de osteoartrita.
Aceste rezultate sustin reconsiderarea tuturor recomandarilor privind utilizarea clinica a paracetamolului in tratamentul pacientilor cu dureri de spate sau suferind de osteoartrita a genunchiului sau a soldului.

In 2013, National Institute for Health and Care Excellence (NICE) a lansat un avertisment in privinta faptului ca nivelurile mari de concentratie a paracetamolului poate conduce la diverse efecte secundare care pot afecta inima, rinichii si intestinele, si a recomandat medicilor prescrierea a celor mai mici doze de paracetamol, pe cea mai scurta durata de timp posibila.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră