Un ou pe zi poate reduce cu 12% riscul de accident vascular cerebral

02 Noi 2016 | scris de Magda Marincovici
Un ou pe zi poate reduce cu 12% riscul de accident vascular cerebral

După ce au analizat o serie de studii publicate într-o perioadă de 33 de ani, între 1982 și 2015, implicând 275.000 de participanți, cercetătorii americani au ajuns la concluzia că a mânca zilnic ouă nu are legătură cu bolile cardiovasculare.

În plus, cercetătorii au mai descoperit că a mânca zilnic un ou este posibilă reducerea cu 12% a riscului de accident vascular cerebral, anunță site-ul topsante.

Avantajele antioxidanților și proteinelor
Potrivit doctorului Dominik Alexander de la Institututul EpidStat, principalul autor al studiului, un ou mai mare conține 6 grame de proteine și antioxidanți de calitate superioară (luteină și zeaxantină), precum și vitaminele E, D și A.

Antioxidanții contribuie la reducerea stresului oxidativ și a inflamației, vitamina E scade riscul unor eventuale crize cardiace în cazul persoanelor suferinde de boli cardiace și luteina asigură protecția contra obstrucției arterelor, explică dr. Dominik Alexander.

În legătură cu proteinele, acestea asigură reducerea tensiunii arteriale.

Toate aceste proprietăți nutriționale pozitive pot explica de ce oul contribuie la reducerea riscului de accident vascular cerebral, spune dr. Dominik Alexander.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră