Cum vrea statul să acopere deficitul de medici. Ce a decis Guvernul

31 Aug 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Cum vrea statul să acopere deficitul de medici. Ce a decis Guvernul

Ordonanța vizează aspecte legate de exercitarea profesiilor de medic, medic dentist, farmacist, asistent medical generalist și de moașă.

"Prin măsura adoptată astăzi medicii cetățeni ai unui stat terț, titulari ai Cărții Albastre a UE eliberată în România sau de un alt stat membru al UE, membri ai Colegiului Medicilor din România, pot exercita profesia fără concurs în primii 2 ani numai în regim salarial în unitățile sanitare care înregistrează un deficit minim de 30% din necesarul de medici specialiști confirmați în specialitatea solicitantului. (...) După expirarea termenului de 2 ani, încadrarea medicilor în alte unități sanitare publice decât cele menționate se face numai prin examen/concurs", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Actul normativ introduce și mecanisme de alertă, prin intermediul cărora autoritățile și instituțiile competente din România informează toate celelalte state membre cu privire la medicii și farmaciștii cărora li s-a restrâns sau interzis de către autoritățile sau instanțele judecătorești să desfășoare, pe teritoriul României, în întregime sau în parte, chiar și cu caracter temporar, activitățile profesionale.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră