Oficial: Carrie Fisher a decedat de apnee în somn și alți factori nedeterminați

17 Iun 2017 | scris de Magda Marincovici
Oficial: Carrie Fisher a decedat de apnee în somn și alți factori nedeterminați

Actrița Carrie Fisher, celebră în Star Wars, a decedat de apnee în somn și ”alți factori nedeterminați”, a anunțat, vineri, biroul de medicină legală din Los Angeles.

Legistul a mai adăugat că interpreta prințesei Leia suferea de ateroscleroză, o boală de inimă caracterizată prin pierderea elasticității arterelor din caua sclerozei, la rândul ei provocată de acumularea de grăsimi.

Totodată, legistul a confirmat că actrița folosea droguri, fără a preciza care sunt acestea.

Mama mea s-a luptat toată viață cu dependența de drog și o boală mentală. Și până la urmă a murit de aceasta, a spus fiica ei, actriță și ea, Billie Lourd (Scream Queens), într-un comunicat transmis publicației People. Potrivit acesteia, mama ei dorea că moartea ei să-i determine pe oameni să deschidă ochii pentru a vedea aceste lupte.

Carrie Fisher suferea, încă din adolescență, de tulburări bipolare și abuz de substanțe ilicite, pe care a început să le consume de la vârsta de 13 ani, inițial, marijuana, apoi cocaina și LSD.

Carrie Fisher (60 de ani) a decedat în timpul unui zbor  Londra – Los Angeles, la 23 decembrie anul trecut.  

Apneea este o întrerupere temporară a respirației. Persoanele care suferă de apnee în somun se opresc din respirat în mod repetat în timpul somnului, pentru intervale cuprinse între câteva secunde și un minut sau chiar mai mult.

Apneea în somn netratată este urmată de complicații: hipertensiune, afecțiuni cardiace sau atac cerebral. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră