Cum am devenit obezi: stam toata ziua la birou, rontaim tot timpul, mancam orice si nu facem sport deloc

14 Mai 2015
Cum am devenit obezi: stam toata ziua la birou, rontaim tot timpul, mancam orice si nu facem sport deloc
 Patru din zece salariati recunosc ca s-au ingrasat de cand au un job la birou, releva o ancheta realizata de un cabinet de recrutarea fortei de munca CareerBuilder France, publicat la inceputul acestei saptamani. Mai grav este ca 29% dintre salariati declara ca au luat in greutate 2,5 kg imediat ce au inceput sa munceasca. Explicatiile acestui fenomen sunt multiple: statul la birou toata ziua (43%), lipsa exercitiilor fizice (35%), obiceiul de rontai permanent cate ceva (35%), obicei asociat, de regula, cu stresul. Aceeasi ancheta mai arata ca 54% dintre salariati mananca la restaurant in mod constant, pentru ca nu au timp sa-si prepare dejunul, si aproximativ o treime (30%) declara ca mananca la restaurant cel putin de trei ori pe saptamanta.

Consecintele acestui stil de viata se vad foarte usor: 39% dintre salariati sunt supraponderali. O mare parte dintre ei (76%) regreta ca patronii nu le asigura un abonament la o sala de sport, acces la aparate de tonifiere a musculaturii etc., 48% sustinand ca ar face sport daca ar avea asigurate aceste conditii.

Ca in Franta, si in Romania. In tara noastra, potrivit datelor oficiale ale Ministerului Sanatatii si Societatii de Endocrinologie, un roman din patru sufera de obezitate. Si in Romania, specialistii pun pe seama stilului de viata dezechilibrat cresterea numarului persoanelor supraponderale si obeze. De altfel, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, pana in 2030, Europa se va confrunta cu o “epidemie” de obezitate.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră