Invenție israeliană: cum să-ți controlezi foamea cu ajutorul unui smartphone (VIDEO)

29 Apr 2015
Invenție israeliană: cum să-ți controlezi foamea cu ajutorul unui smartphone (VIDEO)
O firmă israeliană a anunțat crearea unui cip electronic care poate fi îngurgitat, sub forma unei capsule, care, prin intermediul unor stimulări electrice în stomac, induce o stare de sațietate la pacienții care suferă de obezitate, relatează sciencesetavenir.fr.
Compania MelCap tocmai a primit aprobare pentru solicitarea sa de brevet. Invenția constă în influențarea sistemului gastro-intestinal prin intermediul stimulilor electrici.
Obiectivul este de a stimula nervul pneumogastric (vag), care face legătura între organele abdomenului – printre care și stomacul – și encefal.
Nervul vag este cel mai lung din organism și joacă un rol în numeroase funcții precum controlul asupra mușchilor vocii, al ritmului cardiac, dar și al digestiei.
Prin stimularea lui ar fi deci posibilă inducerea stării de sațietate la pacienți.
În acest scop, după ingerarea capsulei este nevoie de două dispozitive externe: un magnet și un smartphone.
Odată înghițită, capsula poate, grație magnetului, să fie repoziționată în interiorul stomacului, pentru a-i adapta poziția ideală. Aceasta poate fi ținută în stomac timp de 21 de zile, cât are autonomie.
O telecomandă fără fir, compatibilă cu telefoane cu sistem de operare iOS sau Android, permite programarea cipului pentru a produce o stimulare electronică a aparatului digestiv.
Capsula firmei israeliene ar reprezenta o soluție neinvazivă și ușoară de utilizare care ar putea îmbunătăți calitatea vieții a milioane de persoane care au probleme cu greutatea.
Deocamdată nu a fost efectuat niciun test clinic pentru a demonstra eficiența produsului. (M.C)


Alte stiri din Sanatate

Ultima oră