Cambridge: Persoanele obeze au memoria scurtă

28 Feb 2016 | scris de Magda Marincovici
Cambridge: Persoanele obeze au memoria scurtă

Și aceasta ar putea efi explicația faptului că obezii mâncâncă din ce în ce mai des.

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge (Marea Britanie) au descoperit o relație complexă între tulburările congnitive, indicele de masă corporală și impactul alimentar.

După un test realizat pe 50 de persoane cu indice de masă corporală diferit, doctorul Lucy Checke, citat de site-ul top sante, a emis o ipoteză potrivit căreia mecanismul memoriei ar putea avea legătura cu obezitatea și comportamentul față de alimentație. Mai precis, deficiențele episodice de memorie sunt la baza unui cerc vicios care explică obezitatea.

Pentru a explica această ipoteză, cercetătorii au cerut celor 50 de voluntari cu IMC între 18 și 31 (IMC între 18 și 25 este normal; între 25 și 30 – supraponderal; între 30 și 35, obezitate moderată) să participe la un test de memorie. Pe ecranul unui calculator, ei au ascuns diferite obiecte în momente diferite și în locuri virtuale diferite. Apoi, voluntarii trebuia să-și amintească unde, când și ce obiecte au fost ascunse.

Rezultatul: persoanele obeze au obținut un scor cu 15% mai mic, comparativ cu celelalte persoane. Un IMC important poate reduce capacitatea de memorare episodică, fără a fi totuși pusă în legătură cu golurile de memorie și amnezia, spune dr. Lucy Checke, pentru BBC.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră