O soluţie simplă de a scăpa de obezitate: 500 ml de apă plată înainte de micul dejun, prânz şi cină

27 Aug 2015
O soluţie simplă de a scăpa de obezitate: 500 ml de apă plată înainte de micul dejun, prânz şi cină
Cercetătorii de la Universitatea din Birmingham, Marea Britanie, lansează o soluţie surpinzătoare în lupta cu obezitatea. Potrivit acestora, simplul fapt de a bea o jumătate de litru de apă înainte cu o jumătate de oră de fiecare dintre mesele principale, ajută la pierderea în greutate. Pentru a susţine această soluţie, cercetătorii au recrutat pacienţi obezi şi i-au monitorizat timp de 12 săptămâni. Pacienţii au fost împărţiţi în două grupe : una cu pacienţi care au fost nevoiţi să bea 500 ml de apă înainte de micul dejun, de prânz şi cină şi alta cu pacienţi care au beneficiat doar de indicaţii privitoare la alimentaţie şi activitatea fizică. După trei luni cu acest regim, băutorii de apă au avut bucuria de a constata pe cântar că au scăpat de cel puţin 4,3 kg. Pacienţii din celălalt grup au constatat că au pierdut în greutate doar 800 de grame.   

Pentru dr. Helen Parretti, principalul autor al studiului, « frumuseţea acestei soluţii constă în uşurinţa de a fi pusă în practică. Combinând această recomandare cu indicaţiile privitoare la o alimentaţie sănătoasă şi la efectuarea de activitate fizică, credem că putem într-adevăr să luptăm contra obezităţii ».  

Trebuie precizat că participanţii la acest studiu au băut apă plată. Alte lichide, cum sunt băuturile carbogazoase, sucurile de fructe etc., au fost excluse din această dietă. De notat că este un studiu de observare, dificil de explicat concluziile la care acesta a ajuns. Dar aceste concluzii trimit la un alt studiu, din 2010. Atunci, cercetătorii americani constatau că a bea apă înainte de masă creează saţietate, contribuind astfel la reducerea cantităţii de alimente ingerate. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră