O nouă tendință care îi îngrijorează pe ginecologi: capsule aromatizate, introduse în vagin!

12 Iul 2017 | scris de Magda Marincovici
O nouă tendință care îi îngrijorează pe ginecologi: capsule aromatizate, introduse în vagin!

O nouă tendință venită direct din Statele Unite  îi îngrijorează pe ginecologi: capsule cu pulberi aromatizate introduse în vagin, avertizează site-ul famili.fr.

Pretty Woman Inc a lansat Passion Dust Intimacy Capsules, niște pastile mici, asemănătoare medicamentelor, dar care conțin o pulbere comestibilă. Ele se introduc în vagin, înainte cu o oră de actul sexual. Pilulele se dizolvă și eliberează pulberea aromatizată, cu scopul de a face mai amuzant și plăcut actul sexual oral.  Capsulele conțin o bază de amidon de porumb, pudră de acacia și stearat vegetal. 

Ginecologii, dar mai ales gazetarii anglo-saxoni, resping categoric această tendință. Trebuie reținut că vaginul beneficiază de un echilibru foarte sensibil de bacterii bune, aflate acolo tocmai pentru a-l proteja, explică dr. Vanessa McKay, purtător de cuvânt al asociației ginecologilor britanici, în The Independent.  

Dacă femeia introduce corpuri străine în vagin, ea se expune riscului de a afecta acest echilibru, care pot genera infecții, inflamații, chiar vaginoză bacteriană (infecția vulvei). Cu cât aceste capsule conțin mai mult zahăr, cu atât crește riscul înmulțirii bacteriilor periculoase, deoarece ele modifică ph-ul, favorizând apariția candidozelor (boală cu transmitere sexuală).

Ginecologii sunt îngrijorați și recomandă evitarea folosirea acestor pilule. Pe de altă parte, Pretty Woman Inc susține (este adevărat fără cifre confirmate) că există o listă de așteptare pentru 7.000 de persoane interesate. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră