Nisip, kerosen și antigel: cei mai periculoși aditivi pe care îi consumăm în fiecare zi

15 Feb 2022
Nisip, kerosen și antigel: cei mai periculoși aditivi pe care îi consumăm în fiecare zi

Tu știi ce mănânci? Cu siguranță nu, altfel nu ți-ar fi captat atenția enunțul din titlu.

Huffingtonpost.de a alcătuit o listă cu alimente pe care s-ar putea să le evitați după citirea acestui articol. Avem de-a face cu aditivi scârboşi și periculoși care se regăsesc în alimente obișnuite.

O să îl găsiți sub denumirea de L-Cistein și este folosit în industria panificaţiei, pentru a înmuia aluatul. Poate fi obţinut sintetic din culturile de bacterii sau prin prelucrarea unor produse bogate în proteine, precum părul uman, cel de vacă, de cal sau chiar de pui.

Cele mai multe alimente cu gust de vanilie conţin castoreum, o secreţie emisă de castor printr-o glandă aflată între anus şi organul genital. Animalele se folosesc de această secreţie pentru a-şi marca teritoriul şi pentru a-şi îngriji blana. Castoreumul este permis în producţia alimentelor pentru a asigura o aromă plăcută de vanilie, dar şi de zmeură şi căpşuni.

Antigelul îl găsiţi sub denumirea de propilenglicol și este folosit în panificaţie, desert şi la prepararea unor salate. Are un rol determinant în prepararea răşinilor sintetice şi in producerea conservanţilor care se regăsesc în alimente.

Gudronul se regăsește în compoziţia mai multor alimente. Este folosit de peste 120 de ani cu rol de colorant, dar în unele ţări a fost interzisă folosirea sa. Este utilizat şi pentru a colora medicamente.

Kerosenul, BHT (butilhidroxidoliul), nu contribuie doar la deplasarea avioanelor, ci apare în fiecare dimineaţă pe masa noastră, atunci când consumăm diferinte sortimente de fulgi de cereale. Există diferite tipuri de BHT. Cel folosit pentru fulgii de cereale este mai puţin nociv decât celelalte.

Conservantul sintetic din aditivi de motorină este prezent aproape peste tot, începând de la guma de mestecat până la lacul de unghii şi chiar şi în chipsuri.

Aditivul este atât de nociv, încât un singur gram poate trimite un adult la pat.

Îl recunoaștem sub denumirea de dioxid de siliciu și îl regăsim în săruri şi în supe. De cele mai multe ori, nisipul este folosit pentru a controla umiditatea anumitor produse. Dacă supa dumneavoastră are un anumit gust de nisip, atunci de acum ştiţi de unde provine acesta.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră