Ministrul rus de externe Serghei Lavrov spune că Rusia va continua războiul cu Ucraina până la „sfârșit”

03 Mar 2022
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov spune că Rusia va continua războiul cu Ucraina până la „sfârșit”

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat joi că crede că unii lideri străini se pregătesc de război împotriva Rusiei și că Moscova va continua operațiunea militară în Ucraina până la „sfârșit”, spune ReutersLavrov a mai spus că Rusia nu are gânduri de război nuclear.

Fără să ofere nicio dovadă care să susțină afirmațiile sale într-un interviu acordat televiziunii de stat, la o săptămână după ce rusul a invadat Ucraina, el l-a acuzat și pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, un etnic evreu, că prezidează „o societate în care nazismul înflorește”.

El a spus că nu are nicio îndoială că va fi găsită o soluție la criza din Ucraina, iar o nouă rundă de discuții este pe cale să înceapă între oficialii ucraineni și ruși.

Dar el a spus că dialogul Rusiei cu Occidentul trebuie să se bazeze pe respect reciproc, a acuzat NATO că încearcă să-și mențină supremația și a spus că, deși Rusia are multă bunăvoință, nu poate lăsa pe nimeni să-i submineze interesele.

Nici Moscova nu a putut tolera ceea ce a spus că este o amenințare militară din partea Ucrainei, a spus el, adăugând că este convins că Rusia are dreptate asupra Ucrainei.

„Gândul la nuclear se învârte constant în capul politicienilor occidentali, dar nu în cel al rușilor”, a spus el. „Vă asigur că nu vom permite niciun fel de provocare să ne dezechilibreze”.

Rusia nu s-a simțit izolată din punct de vedere politic, iar întrebarea cum trăiește Ucraina ar trebui să fie definită de poporul său, a spus el.

Oficialii ucraineni au acuzat forțele ruse că au lovit zone civile, dar Lavrov a spus că trupele ruse au ordin strict să folosească arme de înaltă precizie pentru a distruge infrastructura militară.

Fără a oferi nicio dovadă, Lavrov a spus că Rusia deține informații că Statele Unite sunt îngrijorate de perspectiva pierderii controlului asupra a ceea ce el a descris drept laboratoare chimice și biologice din Ucraina și a acuzat Marea Britanie că construiește baze militare acolo.

Sursa: Reuters

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră