Atenţie la synefrina, un medicament de slăbit !

27 Iun 2015
Atenţie la synefrina, un medicament de slăbit !
 Synefrina (sinefrina sau oxedrina), un medicament, folosit în special de femei pentru a slăbi, este asociat cu o serie de efecte nedorite, ignorate în majoritate cazurilor.

Synefrina se bazează pe substanţa extrasă din portocalul amar, aflată în compoziţia multor suplimente alimentare care promit eliminarea kilogramelor în plus prin metoda « arderii grăsimilor ».

Cercetătorii francezi din cadrul ANSES au primit, din 2009, peste 18 semnale privind efectele nedorite legate de folosirea suplimentelor alimentare ce conţin p-synefrina. Pornind de la aceste semnale, cercetătorii recomandă ca aportul de p-synefrină sub formă de suplimente alimentare să nu depăşească 20 mg pe zi. Să se ţină seamă că p-synefrina nu trebuie asociată cu cafeina. Este interzisă folosirea produselor ce au în compoziţie p-synefrină persoanelor care fac efort fizic şi celor care  urmează tratamente contra hipertensiunii, cardiopatiei sau depresiei, femeilor însărcinate, copiilor şi adolescenţilor, mai precizează Top Sante.  

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră