Medicament pentru slăbit, retras de pe piață din cauza riscului de a cauza cancer

19 Feb 2020
Medicament pentru slăbit, retras de pe piață din cauza riscului de a cauza cancer

Medicamentul pentru slăbit Belviq (substanța activă lorcaserină) a fost retras de pe piața din Statele Unite de grupul farmaceutic japonez Eisai după ce un studiu clinic a arătat că poate provoca mai multe forme de cancer.

Anunțul a fost făcut de autoritatea de reglementare în domeniul alimentelor și medicamentelor din SUA, Food and Drug Administration (FDA), citată de CNN.

Astfel, un nou studiu clinic a arătat că medicamentul poate cauza mai multe forme de cancer, între care cancer pancreatic, cancer colorectal și cancer de plămâni.

După publicarea rezultatelor studiului, Eisai a anunțat că retrage de pe piață cele două versiuni ale medicamentului – Belviq și Belviq XR.

Joi, FDA a solicitat pacienților să nu mai ia acest medicament, după ce o analiză a rezultatelor studiilor clinice a arătat un risc crescut de cancer.

“Riscul potențial de cancer asociat cu medicamentul depășește beneficiile tratamentului”, a declarat Janet Woodcock, directorul departamentului de evaluare și cercetare din cadrul FDA, citată într-un comunicat.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră