#Marea Tzopăială, 2 septembrie 2017, Parcul Herăstrău - strângere de fonduri pentru ca sute de femei și copii fără venituri să poată avea acces la servicii medicale gratuite

30 Aug 2017
#Marea Tzopăială, 2 septembrie 2017, Parcul Herăstrău - strângere de fonduri pentru ca sute de femei și copii fără venituri să poată avea acces la servicii medicale gratuite

Eveniment de strângere de fonduri pentru ca sute de femei și copii fără venituri să poată avea acces la servicii medicale gratuite și lecții de nutriție în cadrul Policlinicii Sociale Baba Novac.

Fundația Policlinici Sociale Regina Maria organizează sâmbătă 2 septembrie un eveniment de strângere de fonduri în Parcul Herăstrău (Roata Mare) denumit #Marea Tzopăială. Începând cu ora 10.00 se vor derula clase de Kangoo Jumps, Aerobic, Functional training și Kids Classes în paralel cu ateliere de nutritie si joacă pentru copii. Partenerii noștri ne vor spijini cu premii și activități de relaxare, precum și testări gratuite de oftalmologie, iar gazda noastră va fi Ionela Năstase.

Evenimentul face parte din proiectul ”Zâmbete pentru mame și copii” dedicat femeilor fără venituri și asigurări medicale și copiilor proveniți din familii fără posibilități care sunt pacienți ai Policlinicii Sociale Baba Novac unde beneficiază de servicii medicale gratuite. Prin acest proiect și prin strângerea de fonduri care însoțește activitatea sportivă se dorește creșterea numărului de femei și copii care pot accesa servicii medicale gratuite și lecții de nutriție în cadrul policlinicii fundației.

Practic, cu 200 de RON donați, o femeie fără asigurare medicală poate primi un consult medical general, un set complet de analize și patru lecții de nutriție. 

Anul acesta am inclus în proiect și partea de nutriție și prevenție a bolilor metabolice ca urmare a identificării unei probleme reale în rândul pacienților noștri: obezitatea, diabetul și problemele de nutriție au devenit un adevărat fenomen social.

Doctorul nutriționist, Mihaela Bilic este voluntar în cadrul acestui proiect și va participa și sâmbătă la o serie de ateliere de nutriție dedicate atât părinților cât și micuților.

“Suntem din ce în ce mai graşi pentru că, probabil, suntem din ce în ce mai bine hrăniţi. (...) Noi când vedem mâncare, o vrem. Aşa ne-a făcut natura. Şi atunci, această abundenţă ne este de fapt duşmanul, plus sedentarismul, actvitatea fizică s-a mutat în virtual. Nu putem să ne abţinem, şi ne mişcăm din ce în ce mai puţin”. Mihaela Bilic încurajează gătitul în casă, cu ingrediente simple și cât mai aproape de alimentația tradițională, sugerându-le părinților să pună accent pe calitate și nu pe cantitate. În viziunea medicului, persoanele fără venituri sunt mai protejate de supra consum. ”Atunci când eram săraci, eram cu toţii mai sănătoşi. Orice exces ne pune în pericol sănătatea. Mâncăm prea des carne pentru că este ieftină, avem acces la ea. Mâncăm fast food – e prea multă cantitate. Oamenii cu venituri reduse, şi cei care locuiesc în afara oraşelor, poate că sunt mai protejaţi de acest supra consum. (...) Am uitat să bem apă, lapte. Lucrurile simple, rudimentare nu costă atât de mult. Însă, avem o problemă de mărimea porţiilor. (...) Am fost obişuniţi să trăim cu puţin, se vede treaba că nu ştim să trăim cu mult”, a declarat Mihaela Bilic.

Accesul la eveniment se face pe baza unei donații de 30 RON (pentru participarea la una dintre activitățile sportive) sau 50 RON (pentru participarea la întreaga zi de activități). Copiii intră gratuit. Pentru înscriere accesați aici https://goo.gl/Cmvqg9. 

”Evenimentul îmbină sportul cu fapte bune și mulțumim tuturor partenerilor care au acceptat să se alăture acestui demers. În același timp, invit familiile să vină în Parcul Herăstrău cu copiii să facă sport cu toții (avem functional training pentru tatici, aerobic și kangoo pentru doamne și kids classes pentru copiii care au în paralel și cortul lor de activități cât cei mari fac sport cu antrenorii noștri). Va fi un eveniment interactiv și sperăm că toată lumea va veni cu drag, mai ales că avem o cauză socială specială”, a declarat Cristiana Mateoiu, Director Executiv al Fundației.

__________________________________

####Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria este o organizație neguvernamentală care oferă, de peste 6 ani, o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri şi asigurări medicale.

Policlinica Socială Baba Novac, dedicată persoanelor fără venituri are și servicii stomatologice gratuite dedicate copiilor pacienților sociali și un grup de suport

psihologic pentru pacientele bolnave de cancer. Au fost acordate 5.640 de consultații (1.791 de consultații de medicină internă, 2622 de stomatologie, 296 de ginecologie și 241 consultații psihologice.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră