Mamorgrafie performantă, indicată pacientelor cu predispoziție la cancerul mamar

08 Mai 2015
Mamorgrafie performantă, indicată pacientelor cu predispoziție la cancerul mamar
Pentru prima data un spital privat  aduce în Romania unul dintre cele mai performante sisteme de diagnosticare a cancerului la san, mamografia digitala cu tomosinteza: Selenia dimension 3D hologic. Utilizat în 50 de tari acest tip de mamografie detine o tehnologie direct digitala, permite vizualizarea imediata, atât a proiectiilor, cat si a imaginii 2D si a imaginii recompuse 3D a sanului. Inovaţia este reprezentata de Softul C-view, prin intermediul caruia se realizeza imagini 2D în timpul vizualizarii imaginilor de tomosinteza, eliminand expunerea ulterioara la radiaţiile X si reducand gradul de iradiere a sanului.

Procedura este mai putin dureroasa, sanul fiind asezat intre un compresor si o placa detector. “Mamografia digitala cu tomosinteza este un instrument deosebit de valoros deopotriva pentru medici si pacienti, prezent acum in clinica Sanador. Acesta permite o mai buna vizualizare a lezunilor si o scurtare a duratei procedurii; reduce iradierea şi expunerile suplimentare si imbunatateste diagnosticul mamografic la persoanele cu sân dens”, precizeaza dr. Mihaela Sebeni, medic primar radiologie imagistica medicală cu competente multiple în tomografie computerizata.

Mamografia digitala cu tomosinteza se recomanda, cu precadere, in cazul predispozitei pacientului la cancerul mamar (existenta in familie a unor factori de risc de cancer mamar si a unui istoric personal care favorizeaza aparitia bolii), pentru a descoperi leziuni noi sau pentru o a doua opinie. (M.M.)

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră