Miliardul Bill Gates şi ministrul britanic George Osborne vor să scape lumea de ucigaşul numărul unu al omului: malaria

25 Ian 2016 | scris de Magda Marincovici
Miliardul Bill Gates şi ministrul britanic George Osborne vor să scape lumea de ucigaşul numărul unu al omului: malaria

Patru miliarde de euro vor fi alocate în următorii cinci ani pentru finanţarea cercetării şi susţinerii eforturilor în vederea eliminării această boală transmisă de ţânţari, a explicat ministrul George Osborne şi Bill Gates, în The Times.
Dacă vorbim despre tragedia umană, nici o creatură nu provoacă o asemenea nenorocire ca ţânţarul, spun cei doi oficiali. Credem că o lume fără paludism trebuie să fie una dintre priorităţile sanitatre ale lumii, apreciază cei doi.
În acest scop, anual – timp de cinci ani – sunt alocate 660 de milioane de euro din bugetul britanic. Fundaţia Bill Gates a prevăzut 200 de milioane de dolari pentru 2016 (aproximativ 190 milioane de euro), la care se pot adăuga şi alte donaţii.

În ultimii ani, s-au făcut progrese importante pentru ţinerea sub control a malariei, dar ele sunt ameninţate de rezistenţa la medicamentele antipaludism şi insecticidele care nu mai fac faţă, potrivit un recent raport al OMS. Dacă nu se vor lansa noi insecticide până în 2020, situaţia va deveni critică şi numărul morţilor ar putea creaşte foarte mult.

Potrivit raportului OMS privind malaria în lume, în 2015, s-au înregistrat, aproximativ 214 milioane de noi cazuri, din care 438.000 de decese . Şi aceasta în condiţiile în malaria poate fi prevenită şi tratată. Potrivit OMS, această boală ucide mai ales copii mici (sub cinci ani) şi peste 40% din populaţia globului trăieşte în regiuni cu risc de malarie.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră