Cântăreaţa Selena Gomez, în vârstă de 23 de ani : Am fost diagnosticată cu lupus

10 Oct 2015
Cântăreaţa Selena Gomez, în vârstă de 23 de ani : Am fost diagnosticată cu lupus
Starul pop din SUA, Selena Gomez, în vârstă de 23 de ani, a anunţat motivul anulării unui turneu în decembrie 2013 şi al numeroaselor spitalizări din ultimii trei ani. SelenaGomez a anunţat că suferă de o boală autoimună : lupus eritematos diseminat, anunţă France info tv.

În 2013, presa americană de scandal vorbea despre cura de dezintoxicare şi despre depresia ca urmare a separării de vechiul ei partener Justin Bieber. Într-un interviu apărut în revista Billboard, starul restabileşte adevărul. « Am fost diagnosticată cu lupus şi a trebui să mă internez într-un spital pentru a fi tratată, este ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în pauza pe care mi-am luat-o… M-am închis atunci până când am considerat că sunt suficient de sigură pe mine, mărturiseşte cântăreaţa.

Ea profitat de ocazie pentru a-şi regla conturile cu detractorii ei, spunând că face tratamente dificile.

Inclusiv impresarii ei au confirmat că internarea ei Selena într-o clinică medicală din Arizona în decembrie 2013 este legată de boala ei şi de tratamentul acesteia.

Lupus, o boală autoimună

Lupusul este o boală autoimună cronică, mai frecventă la femei cu vâste între 17 şi 35 de ani. Boala se instalează atunci când sistemul imun se întoarce împotriva propriilor celule, provocând astfel importante reacţii inflamatorii. Lupusul se caracterizează prin puse de intensităţi variabile, prin perioade de remisie care pot dura luni, chia rani. Stresul, soarele, sarcina, virusuri şi chiar unele medicamente pot fi la originea acestor pusee.

Lupusul – numit şi lupus eritematos - poate afecta diferite organe – rinichii, inima, pielea… Printre simptomele specifice acestei boli sunt durerile articulare sau musculare, o mare sensibilitate la soare, asociată cu apariţia de plăci roşiatice pe piept, nas, faţă…

În stadii avansate, apar edeme, tulburări de ritm cardiac şi dificultăţi majore de respiraţie. Diagnosticul presupune investigaţii clinice şi de laborator. Tratamentul constă în corticosteroizi şi imunosupresoare.   

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră