Atenţie! Jocurile video cu avertismente anti-tabac aşa cum sunt pe pachetele de ţigări

19 Sep 2015
Atenţie! Jocurile video cu avertismente anti-tabac aşa cum sunt pe pachetele de ţigări
Cercetătorii americani susţin că tutunul este omniprezent în jocurile video, motiv pentru care este necesară o reglementare internaţională specială în aceste cazuri, pentru prevenirea tabagismului la tineri. Un studiu al Institutului TNS Sofres, citat de site-ul Topsante, realizat în 2014, pe un eşantion de 2.800 de francezi  este edificator. 71% dintre francezi sunt pasionaţi de jocurile video. De la jucătorul, bărbat în vârstă de 31 de ani, până la copii şi adolescenţi. Cifrele arată că 89% dintre jucătorii frecvenţi şi împătimiţi sunt au vârste între 10 şi 14 ani.

Personaje fumătoare

Potrivit cercetătorilor americani, adolescenţii sunt frecvent expuşi tabagismului atunci când se joacă pe video. « Copiii evoluează într-un univers care este din ce în ce mai real, explică autorii studiului publicat în revista Tobacco Control. Potrivit autorilor studiului, aceşti adolescenţi, atunci când văd personajele fictive fumând, pot fi influenţaţi de acest comportament într-un mod care nu este încă foarte bine cunoscut.

Pentru formula această concluzie, cercetătorii au analizat profilul a 65 de voluntari cu vârste între 13 şi 50 de ani. Verdictul: în 42% dintre jocurile video nominalizate de voluntari, imaginele legate de tutun (ţigară, pipă, ţigară electronică etc.) erau explicite. Şi această statistică ajunge chiar la 75%, susţin cercetătorii.

În opinia acestora, aşa cum există avertismente pe pachetele de ţigări, aşa trebuie să existe reglementări şi în jocurile video. Până atunci, cercetătorii spun că nu pot decât să-i sfătuiască pe părinţi să fie vigilenţi.

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră